Ana Sayfa Temis Profili Danışmanlık Eğitimler Denetim Referanslar İletişim  

 

HACCP - TEHLİKE ANALİZİ VE KRİTİK KONTROL NOKTALARI

Gıda endüstrisi, ürün güvenliğini sağlamak üzere yıllardır noktasal kontroller, rastgele örneklenen ürünlerin kontrolü gibi önleyicilikten uzak, tepkisel (reaktif) yöntemler kullanmaktadır. Ancak son yıllarda önleyiciliği prensip edinmiş yönetim sistemi standartlarının yaygınlaşması, gıda sektöründe de önleyiciliği ilke edinmiş HACCP sisteminin gelişmesine ve yaygınlaşmasına önayak olmuştur.

Gıdayla ilgili süreçlerde ortaya çıkabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri belirlemek, önlemek, ortadan kaldırmak veya en az seviyeye indirmek için kullanılan sistematik bir metod olan HACCP Türkiye'de giderek daha çok firma tarafından kullanılmaktadır.

EĞİTİMİN HEDEFİ

HACCP sistemi kurmak isteyen kuruluşları
HACCP Standardının yedi prensipi,
HACCP için hazırlanması gereken dokümanlar,
Genel olarak HACCP uygulamaları hakkında bilgilendirmektir.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

1. Gıda sektöründe ürün güvenliğine giriş
2. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler
3. HACCP prensipleri
4. HACCP kurulumu ve sürekliliğinin sağlanması
5. HACCP planları

EĞİTİM YÖNTEMİ

Eğitim esnasında katılımcılarla çok yönlü bir fikir alışverişi ortamı kurulması hedeflenecek, gıda sektöründe ürün güvenliği ilgili konularda görüş ve deneyim paylaşımı yapılması sağlanacaktır.

Sunuş bilgisayara bağlı yansı cihazı ile gerçekleştirilecek, anlatılanlar gerçek öyküler, sağlık güvenlikle ilgili yeni haberler, alıntılar ve ilginç uygulamalarla desteklenecektir.

Uygulamalarda gerçek durumları gösteren fotoğraflar ve örnekler kullanılacaktır. Firma içi eğitimlerde eğitim öncesi yarım günlük bir çalışma yapılarak mevcut sağlık güvenlik performansının dikkat çekici hususları belirlenmekte ve uygulamaların kuruluşun faaliyetlerine yönelik olması sağlanmaktadır.

Eğitimin sonunda 'Katılımcı Sertifikası' verilecektir.

KATILIMCI PROFİLİ

HACCP sistemi kurmak isteyen kuruluşların yönetici ve çalışanları.

EĞİTİM SÜRESİ

2 gün

EK BİLGİ

Katılımcı sayısı en fazla 20 kişi ile sınırlıdır.